Як показала практика, вулики з пінополіуретану, фарбувати найкраще фасадною водоемульсійною латексною фарбою. Хоча також підійде і ПФ-115, і фасадні акрилові. Як відомо, ППУ вулики краще фарбувати на другий рік експлуатації. Чому саме так, звернемося до технології.
Перед заливкою компонентів прессформи обробляються розділювачем. Для виробництва вуликів ППУ Бджоляр, ми використовуємо розділювач на основі натурального воску.
Відповідно на виробі залишається плівка з воску, яка і не дає фарбі добре “лягти” на основу. Відповідно найлегше вона видаляється природним шляхом від впливом ультрафіолету на пінополіуретан. Через півроку експлуатації вулика ППУ, його верхній шар “підгорить” з ним піде і віск. Далі можна сміливо фарбувати.
Однак дахи я рекомендую пошкурити наждачним папером 120-150 зернистості (без фанатизму, тільки щоб зняти віск) і пофарбувати відразу. Так як сонце сушитиме верхній шар, а площина даху досить велика, кути даху може “потягнути” нагору. Це буває дуже рідко, але буває, тому краще перестрахуватися. З елементами під навантаженням (днища, корпуси, годівниці) такого не відбувається.
Тож фарбуйте грамотно, та користуйтесь із задоволенням!